search

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ 22/12/2016

Στον φιλόξενο υπέροχο χώρο του Θεάτρου «Έκφραση» στην οδό Αραβαντινού, οι δημοσιογράφοι των Ιωαννίνων, είχαν την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή τους,  οργανωμένη από την Ένωση Συντακτών Πελοποννήσου-Ηπείρου και Νήσων  (ΕΣΗΕΠΗΝ), αφιερωμένη στα παιδιά τους και τον πρώτο εγγονό του δημοσιογραφικού συναφιού, τον μικρό Γιωργάκη. Απουσίαζε κι ένα νεογέννητο προ ημερών, αγοράκι, αλλά κι αυτό πήρε το δώρο που δικαιούνταν…
Ναι η ημέρα ήταν αφιερωμένη στα «δημοσιογραφάκια», που προσαρμόστηκαν γρήγορα στο γιορτινό περιβάλλον, υπακούοντας στα ξωτικά και το Άγιο Βασιλη, στα παιχνίδια που τους παρότρυναν οι πρώτοι και περιμένοντας υπομονετικά να τους δώσει το δώρο τους ο δεύτερος. Ταυτόχρονα γεύονταν τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, και απολαμβάνοντας τα αναψυκτικά τους.
Οι πανευτυχείς γονείς, σερβίρονταν ντόπιο κρασί, και συζητούσαν για τα προβλήματα στον κλάδο, αλλά και στην δουλειά τους, που η κρίση των τελευταίων χρόνων επιδείνωσαν. Δεν ξέχασαν και τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται σε γειτονικό με τον χώρο της εκδήλωσης ξενοδοχείο, και  προσφέρθηκαν κι εκεί αναψυκτικά κ.λ.π.
Τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών, τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, το γιορτινό περιβάλλον, τα χαρούμενα παιδικά τιτιβίσματα, ήταν αρκετά για τραβήξουν έστω και προσωρινά τους μεγάλους από τους προβληματισμούς της εποχής και να αντιληφθούν ότι διανύουμε γιορτινή περίοδο και σε μια βδομάδα έχουμε Χριστούγεννα.
Το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ Γιώργος Κυρούσης στις δηλώσεις του ευχήθηκε χρόνια πολλά για τις Γιορτές σε όλους τους συναδέλφους κι όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ και εξέφρασε την ευχή, επιτέλους να επιστρέψουν  οι ευχάριστες ειδήσεις στις μεταδόσεις των δημοσιογράφων, με την σταδιακή λήξη της κρίσης.  Και του χρόνου…