search

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Μ.ΜΑΣΤΗ 25/6/2018

Παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής 22 Ιουνίου στη Ρόδο, το νέο βιβλίο του συναδέλφου μας Μιχάλη Μαστή, το οποίο αναφέρεται στα 70 χρόνια αγώνων και προσφοράς του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου στην τοπική κοινωνία.

Το βιβλίο – λεύκωμα, είναι μια δημοσιογραφική έρευνα, 270 σελίδων, την οποία στήριξε και υποστήριξε για την έκδοσή της, το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Η συμμετοχή του κόσμου σε αυτή την εκδήλωση, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού το ανοιχτό κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ γέμισε ασφυκτικά, από τον κόσμοι που ανταποκρίθηκε  στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Παναγόπουλος,  οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου, Κυκλάδων και Σερρών, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου & Νήσων Κυριάκος Κορτέσης, ο πρόεδρος του ΤΕΑΣ Θανάσης Μπαμπανέβας.

Παρευρέθηκε επίσης ο πρώτος μεταδικτατορικός γραμματέας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου Μιχάλης Κόκκινος καθώς επίσης και συγγενείς παλιών καταξιωμένων αγωνιστών.

Την παρουσίαση του βιβλίου – λευκώματος για τα 70 χρόνια αγώνων και πάλης του ΕΚ Ρόδου, έκανε με μια εντυπωσιακή ανάλυση ο πρώην Δήμαρχος Ρόδου  Γιώργος Γιαννόπουλος, που μίλησε δημόσια σε ανοιχτή συγκέντρωση για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια. Ο πρώην Δήμαρχος καταχειροκροτήθηκε από τις εκατοντάδες των συμπολιτών μας ενώ ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, συνάδελφος Μιχάλης Μαστής, μιλώντας στον κόσμο που είχε κατακλύσει από νωρίς το ανοιχτό κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ, ευχαρίστησε όλους όσοι τον εμπιστεύτηκαν σε αυτή την πορεία και σημείωσε ότι «το ταξίδι της συγγραφής  κι  η «βουτιά»  στην ιστορία του εργατικού κινήματος, ήταν εξαιρετικό.»

Ανέλυσε τους σπουδαιότερους «σταθμούς» της 70χρονης πορείας του Εργατικού Κινήματος στη Ρόδο, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι το «οικονομικό θαύμα»  της Ρόδου, έγινε από τους ανθρώπους του μόχθου και της εργατιάς που  σήκωσαν στις πλάτες τους όλο αυτό το οικοδόμημα.

Που εξακολουθούν να το  κρατούν και σήμερα παλεύοντας ενάντια σε μνημονικές πολιτικές , εξοντωτικές και παράλογες τακτικές που μας επέβαλαν.»

Η εκδήλωση έκλεισε με εξαιρετικά τραγούδια και μουσικές από τον   Μιχάλη Καλαεντζή, τη Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου και τη Μικτή Χορωδία του Δήμου της Ρόδου και τη συμμετοχή ντόπιων καλλιτεχνών.
Το βιβλίο – λεύκωμα, μοιράστηκε δωρεάν στον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ