search

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ 9/11/2023

 

 

Επισκέψεις στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών ΗΕΠΗΝ και το Μουσείο Τύπου, πραγματοποίησε ο μορφωτικός ακόλουθος της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, Λούκας Ξενοφώντος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αχαΐας – Κύπρου «Αχαιών Ακτή» Τάσο Στασή και τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου Αγωνιστών Κύπρου 1974, Νομού Αχαΐας Γιώργο Βουρλιόγκα.

Ο μορφωτικός ακόλουθος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκθέματα του Μουσείου Τύπου και πρότεινε την ανταλλαγή θεματικών εκθέσεων με αντικείμενο την ιστορική διαδρομή της Ελλάδας και της Κύπρου, μέσα από τους απελευθερωτικούς αγώνες του ελληνισμού.

Τον κ. Ξενοφώντος υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυρ. Κορτέσης, ο πρόεδρος του Μουσείου Τύπου Μιχ. Βασιλάκης, ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας του ΤΕΑΣ, Θαν. Μπαμπανέβας και Κων. Θεοδωρόπουλος.

Ο μορφωτικός ακόλουθος ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε από την επιμελήτρια του Μουσείου Τύπου Κατερίνα Τσίρου για τα όσα ο Τύπος της Περιφέρειας κατέγραψε σχετικά με την τουρκική εισβολή στο μαρτυρικό νησί μας το 1974 και τόνισε ότι σύντομα θα υπάρξουν κοινές εκδηλώσεις σε συνεργασία με το «Σπίτι της Κύπρου» στην Αθήνα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ