search

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/7/2023

 

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Δημήτρη Γαλαμάτη απέστειλαν οι διοικήσεις της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) και του Μουσείου Τύπου, για την έμπρακτη στήριξη που πρόσφερε στον πολιτιστικό φορέα της Ένωσης.

Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του κ. Γαλαμάτη ικανοποιήθηκε το αίτημα που εξέφρασαν από κοινού οι διοικήσεις της ΕΣΗΕΠΗΝ και του Μουσείου Τύπου της, για εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού του ψηφιακού αποθετηρίου που διατίθεται ελεύθερα στους χρήστες του διαδικτύου, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του για την επόμενη δεκαετία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή, εκφράζονται ευχαριστίες προς τον Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο οποίος σε συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Μουσείο Τύπου και αντιλαμβανόμενος το κοινωνικό έργο που υλοποιεί ο πολιτιστικός φορέας της ΕΣΗΕΠΗΝ, ανέλαβε την σχετική πρωτοβουλία.

Δημόσιες ευχαριστίες εκφράζουν οι διοικήσεις της ΕΣΗΕΠΗΝ και του Μουσείου Τύπου, και προς τα στελέχη της Προεδρίας της Κυβέρνησης (Μονάδα Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης), για την ταχύτατη ανταπόκρισή τους στις αναγκαίες διαδικασίες.

Η ΕΣΗΕΠΗΝ εύχεται να συνεχιστεί και μελλοντικά η προσπάθεια που ξεκίνησε στη διάρκεια της θητείας του κ. Γαλαμάτη, καθώς οι προκλήσεις για την διαφύλαξη της ιστορίας του Ελληνικού Τύπου είναι μεγάλες (συνέχιση ψηφιοποίησης, ανάδειξη του ήδη ψηφιοποιημένου υλικού, στεγαστικό πρόβλημα Μουσείου Τύπου).

«Απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις, η ΕΣΗΕΠΗΝ είναι έτοιμη να συμβάλει με τεκμηριωμένες προτάσεις που θα αναδεικνύουν το πολιτιστικό απόθεμα του Μουσείου Τύπου, πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και με απόλυτο σεβασμό στον Έλληνα φορολογούμενο.» καταλήγει η ευχαριστήρια επιστολή.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ