Κρίσιμες ώρες για το Patra Tv
11 Ιουνίου 2008

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταγγέλλει την παράνομη, απαράδεκτη και ανάλγητη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού «Patra Tv», εφοπλιστή κ. Αδαμάντιου Πολέμη ο οποίος αργά το βράδυ της Τρίτης έδωσε εντολή να κλείσει οριστικά το κανάλι, αδιαφορώντας για την τύχη 28 συνολικά εργαζομένων οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον το φάσμα της ανεργίας.

Παρά την θύελλα αντιδράσεων που υπήρξε την περασμένη εβδομάδα, παρά την σθεναρή στάση της ΕΣΗΕΠΗΝ και όλων των δημοσιογραφικών ενώσεων, ο κ. Πολέμης έδειξε όχι μόνο ότι αδιαφορεί για την τύχη του προσωπικού που με πολλές προσπάθειες κατάφερε να αναβαθμίσει τον τηλεοπτικό σταθμό, να τον εξελίξει σε μια ισχυρή δημοσιογραφική φωνή και σε πυλώνα πλουραλισμού και ελευθεροτυπίας, εργαζόμενο με υποδειγματικό τρόπο, αλλά πολύ περισσότερο ο κ. εφοπλιστής έδειξε ότι γυρίζει την πλάτη σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα, δίνοντας εντολή να σιγήσει μια φωνή ενημέρωσης την στιγμή ακριβώς που οι πολίτες, λόγω του σεισμού, την χρειάζονται περισσότερο.

Ο κ. Πολέμης επέλεξε, επίσης, αυτή την ώρα να κλείσει το κανάλι θεωρώντας ότι, εξαιτίας της συγκυρίας, οι αντιδράσεις θα είναι αναιμικές. Είναι, όμως, γελασμένος. Η ΕΣΗΕΠΗΝ ήδη δρομολογεί νομικές ενέργειες εναντίον του, όπως καταγγελία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ενώ σε ευθετότερο χρόνο θα εξαγγελθούν κινητοποιήσεις και θα ζητηθεί η συνδρομή των τοπικών φορέων ώστε να διασωθούν οι 28 θέσεις εργασίας.

Ο κ. Πολέμης έχει την φήμη εξαίρετου και επιτυχημένου επιχειρηματία. Αποκτά όμως τώρα την φήμη και ενός κακού εργοδότη που θεωρεί τους εργαζόμενους μόνο λογιστικές μονάδες και όχι ανθρώπινες οντότητες.

Η ΕΣΗΕΠΗΝ μέχρι τέλους θα δώσει αγώνα ώστε το «Patra Tv» να μείνει εν λειτουργία. Καλούμε όλες τις δημοσιογραφικές ενώσεις να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας την στάση του κ. Πολέμη.