search

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 20/12/2018

Μια ιδιαίτερα δημιουργική και εποικοδομητική επίσκεψη θα πραγματοποιήσουν τα παιδιά των δημοσιογράφων της Καλαμάτας στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Για δυο περίπου ώρες τα παιδιά θα ξεναγηθούν στο  Σύγχρονο Μουσείο Τεχνολογίας, Επιστήμης και Καινοτομίας “Κανελλοπούλου Χρ. Ευγενία” και θα τους παρουσιαστούν  εκατοντάδες (254) κατασκευές, ευρεσιτεχνίες και πειράματα.

Στη συνέχεια με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού και εφευρέτη Χρήστου Κανελλόπουλου θα δημιουργήσουν τη δική τους κατασκευή η οποία θα σταλεί στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΗΝ στην Πάτρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Δεκέμβρη από τις 18:00 έως τις 20:00 στο χώρο του Μουσείου Τεχνολογίας στην Οδό Ξενοφώντος 10. Την ίδια ώρα τα μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ θα ανταλλάξουν ευχές για το νέο έτος σε καφέ της πόλης

Το μουσείο ιδρύθηκε από την Ευγενία Χρ. Κανελλοπούλου, φοιτήτρια της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών του Ε.Μ.Π., το Σεπτέμβριο του 2015 με εμπνευστή και δημιουργό τον πατέρα της Χρήστο Ν. Κανελλόπουλο ναυπηγό μηχανολόγο, εν ενεργεία καθηγητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού, συγγραφέα και εφευρέτη.

Ο σκοπός του μουσείου είναι εκπαιδευτικός, παιδαγωγικός, μορφωτικός, πολιτισμικός και κοινωνικός. Είναι πνευματικός χώρος, χώρος δημιουργίας, παιδείας και πολιτισμού.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ