search

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΑΝΟΥ ΤΡΙΓΑΖΗ 25/10/2019

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων  Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.  και ο Σύνδεσμος Αχαΐας-Κύπρου «ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ» παρουσιάζουν το νέο άκρως επίκαιρο βιβλίο του Ηλείου  συγγραφέα – ειρηνιστή,  Πάνου Τριγάζη με τίτλο :

«ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ – ΚΥΠΡΟΣ Κοινή Πορεία Ειρήνης»

Το βιβλίο αποτελεί έκδοση του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ). Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Βουλής των Ελλήνων

Η παρουσίαση θα γίνει την Τέταρτη 30 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της  Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.  Μαιζώνος 200, Πάτρα (2ος όροφος) με τη στήριξη του Μορφωτικού Γραφείου της Κυπριακής Πρεσβείας -ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Η «κοινή πορεία ειρήνης» του Γρηγόρη Λαμπράκη με την Κύπρο στην ουσία παραπέμπει στη συμπόρευση του κινήματος ειρήνης της Ελλάδας με το Κυπριακό, ήδη από το 1955, όταν ιδρύθηκε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη(ΕΕΔΥΕ), πρώτη πανελλαδικά οργανωμένη κίνηση ειρήνης στα δύσκολα μετεμφυλιακά χρόνια.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Κυριάκος Κορτέσης, Πρόεδρος Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν και ο Αναστάσιος Στασής, Πρόεδρος Συνδέσμου Αχαΐας-Κύπρου «ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Άγγελος Τσιγκρής, Βουλευτής Αχαΐας, ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, η Σία Αναγνωστοπούλου, πρώην αναπληρώτρια υπουργός  Εξωτερικών, Βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ και ο Απόστολος Κατσιφάρας, πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος.

Παρουσίαση – μαρτυρία από τον Γιώργο Μιχαηλίδη, πρώην αναπληρωτή  γενικό  γραμματέα Α.Χ.Ε.Α.Κ.Λ.,( Αχαϊκή Επιτροπή Αλληλεγγύης προς τον Κυπριακό Λαό).

Τον συντονισμό θα έχει ο δημοσιογράφος, Κώστας Μπουλμπασάκος, ταμίας της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Επιμέλεια της εκδήλωσης  από τον  δημοσιογράφο, Κώστα Θεοδωρόπουλο, γενικό γραμματέα ΤΕΑΣ της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.