search

Η Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. στο 12ο Συνέδριο της Σαμοθράκης 27/6/2004

Συνδιοργανωτής του 12 ου Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου της Σαμοθράκης, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 26 Ιουνίου, ήταν η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων.

Φέτος οι εργασίες του Συνεδρίου, την πρώτη ημέρα, περιεστράφησαν γύρω από τον ρόλο των Μέσων Ενημέρωσης στην ανάπτυξη του Τουρισμού ενώ την δεύτερη ημέρα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο καθεστώς ασφάλισης και στις συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων στο κέντρο και στην περιφέρεια. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν και η ενότητα που αφορούσε στο μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν περίπου 400 δημοσιογράφοι από όλη την Ελλάδα.Παρόντες στις εργασίες του Συνεδρίου ήσαν φέτος ο Υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, η Γενική Γραμματέας Επικοινωνίας κ. Παπαδά, Γενικοί Γραμματείς Περιφερειών, Νομάρχες και Δήμαρχοι από όλη την χώρα.

Στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, Πρόεδρος της οποίας ήταν ο Νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Ν. Ζώης Μαρίνος.

Στην εισήγηση ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. μετέφερε στο Συνέδριο τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Ένωσης Απόστολου Βουλδή και όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και στην συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεότεροι κυρίως συνάδελφοι στην περιφέρεια, επεσήμανε την ανάγκη απαρέγκλιτης εφαρμογής των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και πρόσθεσε πως σήμερα οι δημοσιογράφοι είναι οι σκληρότερα εργαζόμενοι Έλληνες, με πάνω από 55 ώρες εργασίας την εβδομάδα, χωρίς αυτό να αποτυπώνεται στις αποδοχές και στα υπόλοιπα δικαιώματα τους.

Αμέσως μετά ακολούθησε εισήγηση από το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. και μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. Νέλλη Κατσαμά η οποία τόνισε ότι στον τομέα της ενημέρωσης ο κανόνας είναι μάλλον η καταστρατήγηση και όχι η διασφάλιση όσων δικαιωμάτων θεωρούνται κεκτημένα. Η εισήγηση της Νέλλης Κατσαμά προκάλεσε το ενδιαφέρον των συνέδρων καθώς αποτέλεσε μια ευθεία αντανάκλαση των ασφαλιστικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο δημοσιογραφικός κόσμος, από τους ανασφάλιστους συναδέλφους που προσεγγίζουν το 23% ως τα διαφυγόντα κέρδη για τα Ταμεία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο