search

Η επίσκεψη της ΕΣΗΕΠΗΝ στην Μυτιλήνη 12/7/2004

Την Μυτιλήνη επισκέφθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 10 και 11 Ιουλίου αντιπροσωπεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Απόστολο Βουλδή.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ακόμα ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Σ.Η.Ε.Π.ΗΝ. Ζώης Μαρίνος και η Έφορος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών Νέλλη Κατσαμά. Η αντιπροσωπεία της Ένωσης συναντήθηκε με δημοσιογράφους και εκδότες από τον νομό Λέσβου καθώς και με εκπροσώπους φορέων και αρχών του νησιού.

Την οργανωτική φροντίδα της επίσκεψης είχαν τα μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. στην Λέσβο Στρατής Μπαλάσκας, Γιώργος Σκούφος, Αναστασία Σπυριδάκη, Πελαγία Γιακουμή και Νίκα Σκούφου.

Στην διάρκεια εκδήλωσης που έγινε το πρωί της Κυριακής στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Λέσβου ο Νομάρχης Λέσβου κ. Παύλος Βογιατζής πρότεινε στην Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. την συνδιοργάνωση, με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Συνεδρίου στο νησί του Άη Στράτη. Ο κ. Βογιατζής τόνισε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου περιμένει επεξεργασμένη πρόταση από την πλευρά της Ένωσης Συντακτών για την μορφή και τους στόχους του Συνεδρίου το οποίο μπορεί να αποτελέσει και ένα σημαντικό βήμα ανάδειξης μιας από τις ομορφότερες ακριτικές γωνιές της χώρας μας. Ο Πρόεδρος της Ένωσης απεδέχθη την πρόταση και πολύ σύντομα θα σταλούν στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου οι προτάσεις της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης, ο κ. Βουλδής αναφέρθηκε στο περίγραμμα λειτουργίας της Ένωσης, στους στόχους της, έτσι όπως περιγράφονται στο Καταστατικό της και στις παρεμβάσεις της για την προστασία και διασφάλιση των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των δημοσιογράφων που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης με έδρα στα γεωγραφικά διαμερίσματα ευθύνης της.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ζώης Μαρίνος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που αναλαμβάνει η Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. για την ανάδειξη της κοινωνικής και πνευματικής αποστολής των δημοσιογράφων ενώ εκτενής αναφορά έγινε για την λειτουργία του Μουσείου Τύπου, τα κειμήλια και τα φύλλα εφημερίδων που φυλάσσονται εκεί καθώς και για τον στόχο ψηφιοποίησής του στο προσεχές μέλλον.

Η Έφορος της Π.ΟΕ.ΣΥ. Νέλλη Κατσαμά αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν στο πλαίσιο λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης σήμερα στην Ελλάδα, επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα της ποιότητας των ειδήσεων και της προσήλωσης των δημοσιογράφων στο έργο της αντικειμενικής και ελεύθερης ενημέρωσης της κοινής γνώμης ενώ στην συνέχεια περιέγραψε την διάρθρωση και τους στόχους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο