search

Γιάννενα: Ημερίδα για την ευρωπαϊκή πληροφόρηση και τα Μ.Μ.Ε. 19/10/2005

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2005, στο Ξενοδοχείο Du Lac  στα Γιάννινα, η εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από το “ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, EUROPE DIRECT – INFORMATION NETWORK”, και την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου & Νήσων  με θέμα : «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ και Μ.Μ.Ε.»
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Νομάρχης Ιωαννίνων  Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ έγγραφο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας της περιφέρειας Ηπείρου  Δημήτρης Πανοζάχος.

Από τους ομιλητές ο Γιώργος Κασσιμάτης, Διευθυντής του Γραφείου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ για την Ελλάδα, ανέπτυξε το θέμα : «Μ.Μ.Ε. και Δημοκρατία», η Ολυμπία  Παπαγιαννακοπούλου , εκ μέρους της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ – (Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα) και υπεύθυνη Τμήματος Τεκμηρίωσης κ΄ Πληροφόρησης,  αναφέρθηκε στην «Στρατηγική της Ευρωπαϊκής πληροφόρησης». Στη συνέχεια ο Κώστας Υφαντής , Διευθυντής του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (Ε.Κ.Ε.Μ.) και Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στον Ευρωπαϊκό Χώρο με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση σε Σταυροδρόμι» και τέλος ο δημοσιογράφος Φίλιος Στάγκος  (ΕΣΗΕΑ), κατέθεσε την «Ευρωπαϊκή Δημοσιογραφική εμπειρία» ως δημοσιογράφος, και ανταποκριτής της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες. Την εκδήλωση συντόνιζε ο δημοσιογράφος και ταμίας του Δ.Σ της ΕΣΗΕΠΗΝ Γιώργος Κυρούσης.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων  πληροφόρησης τονίσθηκε, τόσο από το την πλευρά του Γραφείου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ και τον κ. Κασσιμάτη, όσο και από την Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και την κ. Παπαγιαννακοπούλου, ότι τα Γιάννενα ήταν η αρχή και η βάση μιας σειράς εκδηλώσεων ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ για τον Δημοσιογραφικό κόσμο που εργάζεται στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ των Περιφερειών της χώρας, αλλά και για το ευρύ κοινό. Και οι δύο αποδέχθηκαν τις προτάσεις του συναδέλφου Γιώργου Κυρούσης, για να οργανωθούν παρόμοιες εκδηλώσεις από τα Γραφεία του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε όλες τις περιοχές της χώρας που καλύπτονται από την ΕΣΗΕΠΗΝ, προκειμένου οι συνάδελφοι να ενημερωθούν με λεπτομέρειες για το πώς μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στον «λαβύρινθο» της Ε,Ε μέσω του διαδικτύου. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει από το Γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, CD με όλες τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις και άλλες πληροφορίες, που θα διευκολύνουν τους συναδέλφους στο να εξυπηρετούνται για όλα τα θέματα των περιοχών τους, ή οτιδήποτε άλλο αναζητούν, αφού πλέον… οι αποφάσεις λαμβάνονται στις Βρυξέλλες.

Επιπλέον τόσο ο κ. Κασσιμάτης, όσο και η κ. Παπαγιαννακοπούλου, αποδέχτηκαν την πρόταση της ΕΣΗΕΠΗΝ, στις αποστολές που διοργανώνουν για δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, να συμπεριλαμβάνονται και μέλη της Ένωσής μας.