search

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τμήμα Δημοσιογραφίας & Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας 12/6/2020

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τμήμα Δημοσιογραφίας & Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας

Εγνατίας46,54625 Θεσσαλονίκη -Τηλ. (2310)992072/ Fax:(2310)992094 – E-mail: chfragk@jour.auth.gr

 

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προσφέρει το πρώτο αγγλόφωνο πρόγραμμα στη θεματική περιοχή ΜΑ in Digital Media, Communication and Journalism.

To Αγγλόφωνο πρόγραμμα συγκεντρώνει υψηλό ενδιαφέρον από το εξωτερικό και προσφέρεται με ειδική μείωση της τάξης του 50% στα δίδακτρα (από 3000 ευρώ σε 1500 ευρώ) σε μέλη Δημοσιογραφικών Ενώσεων που Οα επιλέξουν μια από τις δυο κατευθύνσεις «European Journalism», «Risk Communication and Crisis Journalism». Στην κατεύθυνση αυτή έχει υπάρξει συνεργασία με Δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας, αποτέλεσμα του οποίου είναι να παρακολουθήσουν τις κατευθύνσεις αυτές πολλά μέλη τους.

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι ετήσιας διάρκειας ενώ η κατεύθυνση είναι από τις ελάχιστες που προσφέρονται πανευρωπαϊκά εξασφαλίζοντας έτσι ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε όσους δημοσιογράφους αποφασίσουν να το παρακολουθήσουν. Επιπλέον η παρακολούθηση του προγράμματος πιστοποιεί και τη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΠΜΣ (http://media.jour.auth.gr/application-form/). Η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των υποψηφίων γίνεται σταδιακά και συνεχίζεται, εφόσον υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες θέσεις, έως 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Με τις αιτήσεις τους οι υποψήφιοι υποβάλλουν τα εξής στοιχεία:

  • Στοιχεία τίτλων σπουδών
  • Στοιχεία πιστοποιητικών αγγλομάθειας επιπέδου τουλάχιστον CΑυτά δεν είναι αναγκαία εφόσον οι υποψήφιοι κατέχουν τίτλους βασικών ή μεταπτυχιακών σπουδών από αγγλόφωνα Πανεπιστήμια ή Τμήματα Σπουδών, ή από Τμήματα Αγγλικής Φιλολογίας.
  • Δύο (2) συστατικές επιστολές από μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ ή αναγνωρισμένων Ερευνητικών Ινστιτούτων. Σε περίπτωση που υπάρχει επαγγελματική εμπειρία συναφής προς την επιλεγείσα ειδίκευση, η μία (1) συστατική μπορεί να προέρχεται από τον προϊστάμενο/διευθυντή του οργανισμού όπου αυτή αποκτήθηκε.

Οι εγγραφές των εισακτέων θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο του 2020. Τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος θα ξεκινήσουν αρχές Οκτωβρίου 2020. Υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την πραγματοποίηση μαθημάτων εξ αποστάσεως (e-learning) στο σύνολο των μαθημάτων1 σε περίπτωση που υπάρξουν έκτακτες συνθήκες, όπως αυτές που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας COVID- 19.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τον κανονισμό σπουδών, τη διαδικασία επιλογής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλευτούν την ιστοσελίδα του ΠΜΣ (http://media.jour.auth.gr/)

Μέρος των μαθημάτων των δυο κατευθύνσεων πραγματοποιούνται ήδη εξ αποστάσεως.