search

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΔΟΥΚΑ 5/12/2018

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΥ – ΝΗΣΩΝ (Μέλος της ΠΟΕΣΥ)

ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Η.Ε.Π.Η.Ν.

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης της Ένωσης Συντακτών  με αισθήματα οδύνης αποχαιρετούν έναν εμβληματικό, ιστορικό, αυθεντικό, παραδοσιακό εκδότη, τον Σπύρο Δούκα, που επί σειράν ετών διηύθυνε μιαν από τις ιστορικότερες εφημερίδες του Περιφερειακού Τύπου την γνωστή στο Πανελλήνιο «Πελοπόννησο».

Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο χώρο των εντύπων, που βιώνουν σήμερα μια κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον τους συγκυρία.

Ο Σπύρος Δούκας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να συναναστραφούν μαζί του. Έχαιρε δε εκτιμήσεως για την αγάπη του προς την τοπική κοινωνία και τα αλτρουϊστικά του αισθήματα προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Οι σχέσεις  του με το προσωπικό της εφημερίδας εκινούντο σε πνεύμα αλληλοκατανόησης και αλληλοσεβασμού με συνέπεια στις υποχρεώσεις, και γνώμονα το κοινό συμφέρον που ήταν ή κατά το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση και επιμόρφωση.

Μαζί με την σύζυγό του κ. Νανά, είχαν επιδείξει  ανυπέρβλητο ψυχικό μεγαλείο όταν δοκιμάστηκαν ιδιαίτερα σκληρά και αδυσώπητα με την τραγωδία που τους έπληξε, καθώς «έφυγε» από τη ζωή ύστερα από πολυετή άνιση μάχη με ανίατη ασθένεια η μοναχοκόρη τους, αξιολάτρευτη Λήδα.

Αιωνία του η μνήμη.

Για το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ                                                       Για το Δ.Σ. του ΤΕΑΣ

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας                      Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας

Κυριάκος Κορτέσης         Γιώργος Καρβουνιάρης    Θανάσης Μπαμπανέβας  Κώστας Θεοδωρόπουλος