search

Ανάγκη ενεργοποίησης στον αγώνα κατα των ναρκωτικών 23/6/2004

Tην ανάγκη συστράτευσης όλων των δυνάμεων της κοινωνίας στον αγώνα κατά των ναρκωτικών και την ενεργοποίηση κάθε πολίτη ξεχωριστά για την αντιμετώπιση της μάστιγας επεσήμαναν εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν στην σημερινή ανοικτή συζήτηση στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου- Νήσων.

Η συζήτηση οργανώθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών – είναι το Σάββατο 26 Ιουνίου – και περιεστράφη γύρω από την αιτιολογία της χρήσης, τον ρυθμό ανάπτυξης του προβλήματος και της δυνατότητες πρόληψης και θεραπείας.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η συμβολή των υπηρεσιών που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή του νομού Αχαΐας με στόχο τον περιορισμό και έλεγχο του προβλήματος.

Τις βασικές εισηγήσεις έκαναν ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτησιογόνων ουσιών Γρηγόρης Μπαράκος, ο Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Πρόληψης και εκπρόσωπος της «Πρότασης» Βασίλης Πασσάς, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των ναρκωτικών Χρήστος Γκραικιώτης, η Υπεύθυνη του δικτύου θεραπευτικών υπηρεσιών «Γέφυρα» του ΟΚΑΝΑ Ίλια Γκανασούλη και ο Υπεύθυνος του Ανοικτού Προγράμματος «ΚΕΘΕΑ» για έφηβους και νέους ενηλίκους Νίκος Σπηλιόπουλος.

Δημοσιογράφοι με τις ερωτήσεις τους έδωσαν την δυνατότητα να αναπτυχθεί διάλογος γύρω από το πρόβλημα των ναρκωτικών και τις προϋποθέσεις πρόληψης και θεραπείας, ενώ τοποθετήσεις έγιναν, μεταξύ άλλων, από τον Υπεύθυνο του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Πατρέων Άμπετ Χασμάν και τους πρώην Προέδρους του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας Θρασύβουλο Μαυρομμάτη και Κατερίνα Γατοπούλου.

Την συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Απόστολος Βουλδής.

Να σημειωθεί ότι η συζήτηση μαγνητοσκοπήθηκε και θα προβληθεί από το σύνολο των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο