search

   «Έφυγε» ο Απολλόδωρος Σαατσάκης   23/11/2018

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων

με το άγγελμα του θανάτου του

ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΥ ΣΑΑΤΣΑΚΗ

συναδέλφου της ΕΣΗΕΠΗΝ συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε  ομόφωνα:

  • Να εκπροσωπηθεί το Δ.Σ. στην κηδεία του εκλιπόντος.
  • Να εκφρασθούν τα  συλλυπητήρια  στην οικογένειά του.
  • Αντί στεφάνου θα κατατεθούν χρήματα στα παιδικά χωριά SOS.
  • Να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΡΤΕΣΗΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ

 

                                          ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων

Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων συνήλθε εκτάκτως με το άγγελμα του θανάτου του

ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΥ ΣΑΑΤΣΑΚΗ

μέλους του ΤΕΑΣ και αποφάσισε ομόφωνα:

  • Να εκπροσωπηθεί το Δ.Σ. στην κηδεία του εκλιπόντος.
  • Να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο.
  • Αντί στεφάνου να κατατεθούν χρήματα στα παιδικά χωριά SOS.
  • Να εκφρασθούν τα  συλλυπητήρια  στην οικογένειά του.

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΜΠΑΝΕΒΑΣ         ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ με βαθιά θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του δημοσιογράφου – μέλους της Ένωσης, Απολλόδωρου Σαατσάκη.

Ο Απολλόδωρος Σαατσάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και έκανε τις γυμνασιακές του σπουδές, με καθυστέρηση μάλιστα τριών χρόνων λόγω της ανάμειξής του στην Εθνική Αντίσταση κατά την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής. Το 1950 και μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου άρχισε σπουδές στην Πάντειο, τις οποίες, όμως, αργότερα διέκοψε χάριν της δημοσιογραφίας, με την οποία ασχολήθηκε επαγγελματικά μέχρι το 1981 όταν  και συνταξιοδοτήθηκε.

Στα τριάντα χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας, εργάστηκε σε διάφορες εφημερίδες του Ηρακλείου, άλλοτε ως ρεπόρτερ και συντάκτης (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΔΡΑΣΙΣ, ΚΡΗΤΙΚΟ ΒΗΜΑ) και άλλοτε ως Διευθυντής Σύνταξης (ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ) ή ως Διευθυντής (ΑΛΛΑΓΗ). Επίσης διετέλεσε επί μια τριετία (1956-1959) Διευθυντής του εν Κρήτη Δημοσιογραφικού Γραφείου της Καθημερινής και επί 20 και πλέον χρόνια ανταποκριτής του Αμερικανικού Πρακτορείου Ειδήσεων ASSOCIATED PRESS, καθώς και των Αθηναϊκών εφημερίδων ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ, ΒΡΑΔΥΝΗ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ κ.α. Ακόμη διετέλεσε  επί μια δεκαετία εκπρόσωπος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων στο Ηράκλειο, ενώ εργάστηκε για ένα χρόνο και στις Μέσες Ιδιωτικές Σχολές ΖΗΤΑ, διδάσκοντας δημόσιες σχέσεις και μάρκετινγκ. Τέλος διετέλεσε Διευθυντής του Γερωνυμάκειου Δημοτικού Βρεφοκομείου Ηρακλείου στη διετία 1958-1960.

Ήταν από το 1962 μέλος της ‘Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καθώς επίσης διετέλεσε επί μια πενταετία Προϊστάμενος του Τμήματος Κρήτης και μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (I.F.J).

Τιμήθηκε με το μετάλλιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ενεργό δράση του στην Εθνική Αντίσταση κατά των Δυνάμεων Κατοχής στην Κρήτη (1941-1944), καθώς επίσης  από τη Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου (ΓΕΗ), από τη Μορφωτική Στέγη Ιεράπετρας,  από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Χανίων και δ)από την ΑΝΕ Μινωικές Γραμμές, για την πολυετή προσφορά του στη δημοσιογραφία. Ιδιαίτερης μνείας, πάντως, λόγω ειδικού συμβολικού βάρους, είναι, το αναμνηστικό μετάλλιο του απένειμε το 1999 η Ελληνική Πολιτεία, για την αντιστασιακή του δράση χορηγώντας του την ταυτότητα Αντιστασιακού – Μέλους της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΟΑΕΑ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντιστασιακών (FIR). Τέλος πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι το 1978 η εφημερίδα ΑΛΛΑΓΗ επί διευθύνσεώς του έλαβε το βραβείο της καλύτερης εφημερίδας της ελληνικής επαρχίας.

Αντί στεφάνων θα κατατεθεί από την ΕΣΗΕΠΗΝ και το ΤΕΑΣ χρηματικό ποσό στα Παιδικά  Χωριά SOS.